Resultats de la campanya
En el següent mapa es mostra la distribució geogràfica dels registres dels casos de calamarsa o pedra de les campanyes des del 2017. S’observa l’any nombre de registres i per tant l’èxit de la campanya i que afecten a qualsevol indret de Catalunya.
Xarxa de granímetres automàtics
Finalment, es presenten els primers resultats de la xarxa de granímetres automàtics de l’SMC, composada per dos elements, un ubicat a Raïmat i l’altre a Girona, que ha començat a obtenir dades operativament durant la campanya 2020.
A la figura de sota, a dalt a l’esquerre, es representa la relació entre el VIL (un paràmetre radar que indica probabilitat de pedra) i els impactes al granímetre de Raïmat durant tot l’any. El requadre indica el moment de l’episodi del 28 d’agost, amb zoom a la imatge de la dreta, on es veu l’elevada correlació entre ambdós paràmetres. La imatge de sota mostra el pas de la tempesta per sobre del granímetre.
Butlletí anual de climatologia
El butlletí anual proporciona una informació àmplia i completa de les característiques termomètriques i pluviomètriques de cada any, així com dels fenòmens més significatius, entre ells els episodis de temps violent, els quals es classifiquen segons 4 tipologies, CE=calamarsa o pedra extensa, PG=pedra grossa, R= Ratxa molt forta d’origen convectiu i TM=tornado/mànega. Una part de les dades dels anuaris provenen de les observacions proporcionades a les campanyes de #meteocatpedra”.
Podeu consultar els anuaris en aquest enllaç.