Saltar al contingut principal

Radar

Composició Catalunya (imatge corregida)

   

A causa de problemes tècnics, el radar de Tivissa-Llaberia romandrà fora de servei fins que es resolguin. Mentrestant, és possible que la imatge composta del radar mostri una intensitat de precipitació menor a la real al sud de Catalunya, especialment en precipitació associada a nuvolositat de poc desenvolupament vertical a les Terres de l'Ebre.

Com interpretar la imatge

Imatge composta a partir de les dades de la xarxa de radars meteorològics (XRAD), formada pels radars de Vallirana, Puig d'Arques, La Panadella i Tivissa-Llaberia.

El producte mostrat s'ha generat intentant corregir els nombrosos factors que poden afectar seriosament la seva qualitat, de forma que s'han eliminat els ecos que no corresponen a precipitació real, com per exemple: els procedents de muntanyes, avions, vaixells, parcs eòlics, interferències, etc. Aquest processament avançat requereix d'uns 5 minuts més de càlculs (sumant un total d'uns 20 minuts entre la presa de dades i la seva visualització en aquesta pàgina).

Malgrat aquestes correccions, l'ús d'aquestes imatges ha de complementar-se amb altres dades meteorològiques i uns coneixements adequats per a la seva correcta interpretació. El Servei Meteorològic de Catalunya no es fa responsable de l'ús indegut de la informació continguda en aquestes imatges, derivat d'una possible interpretació incorrecta de la mateixa.

Més informació...